SŁYNNE CIASTO BANOFFEE NA SPODZIE Z KRAKERSÓW

Ciasto bez pieczenia. Doskonały deser (i nie tylko!), który pięknie wygląda, a smakuje jeszcze lepiej.
SŁYNNE CIASTO BANOFFEE NA SPODZIE Z KRAKERSÓW
Przygotowanie

Krakersy zmiksuj na drobno, dodaj roztopione masło i wszystko razem dokładnie wymieszaj.
Ciastem wylep delikatnie natłuszczoną formę i włóż do lodówki na 30 minut.

Na dno schłodzonej formy z ciasta wyłóż dżem morelowy, po czym ponownie włóż do lodówki.
Banany obierz, pokrój i rozgnieć widelcem. Masa nie musi być jednolita. Wyłóż rozgniecione banany na dżem i ponownie schowaj tartę do lodówki.

Śmietanę kremówkę ubij na sztywno z cukrem pudrem. Dodaj mascarpone, dokładnie i delikatnie wymieszaj. Krem z mascarpone ułóż na owocach i całość ponownie schowaj do lodówki na około 3 godziny. Przed podaniem udekoruj wiórkami startej czekolady.

Składniki

Ok. 250 g Krakersów Super Lajkonik
120 g masła
1 słoik gęstego morelowego dżemu lub konfitury
2 duże banany
300 g serka mascarpone
125 ml śmietany 36%
4 łyżki cukru pudru
Tarta mleczna czekolada do dekoracji
Produkt w przepisie Krakersy Super

Ta strona używa plików cookies w celu analizy ruchu w serwisie. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookies odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki. Klikając przycisk „OK” potwierdzasz, że ustawienia przeglądarki są zgodne z Twoimi preferencjami.

Więcej