Ta strona używa plików cookies w celu analizy ruchu w serwisie. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookies odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki. Klikając przycisk „OK” potwierdzasz, że ustawienia przeglądarki są zgodne z Twoimi preferencjami.
KOKTAJLOWE REWERSY Z KREMEM Z BIAŁEJ CZEKOLADY I OWOCAMI
Pyszna i prosta w przygotowaniu przekąska “na jeden kęs”, która świetnie sprawdzi się podczas towarzyskich spotkań. Spróbujcie koniecznie!
KOKTAJLOWE REWERSY Z KREMEM Z BIAŁEJ CZEKOLADY I OWOCAMI
Przygotowanie
Czekoladę roztop w kąpieli wodnej i wymieszaj z ocieplonym w temperaturze pokojowej mascarpone: dodawaj po łyżce mascarpone do roztopionej czekolady, za każdym razem mieszając energicznie łyżką. Ubij śmietankę razem z cukrem pudrem na sztywną pianę. Dodaj ją do masy czekoladowej w 3 partiach, za każdym razem delikatnie mieszając łyżką. Gotowy krem nakładaj łyżeczką na każdy Rewers. Udekoruj Rewersy z kremem owocami. Na koniec możesz posypać je wiórkami startej czekolady i skropić miodem.
Składniki
1 opakowanie Rewersów Oryginalnych Lajkonik 95 g
200 g białej czekolady (ewentualnie jeszcze ¼ tabliczki lub 1 pasek czekolady startej, do dekoracji)
375 g serka mascarpone (w temp. pokojowej)
250 g śmietanki kremówki 36% (zimnej)
1/4 szklanki cukru pudru
150 g jeżyn, malin, borówek lub innych drobnych owoców
miód
Produkt w przepisie
Rewersy Oryginalne
Co powiesz na...
Pozostałe przepisy