Przygotowanie
Czekoladę roztop w kąpieli wodnej i wymieszaj z ocieplonym w temperaturze pokojowej mascarpone: dodawaj po łyżce mascarpone do roztopionej czekolady, za każdym razem mieszając energicznie łyżką. Ubij śmietankę razem z cukrem pudrem na sztywną pianę. Dodaj ją do masy czekoladowej w 3 partiach, za każdym razem delikatnie mieszając łyżką. Gotowy krem nakładaj łyżeczką na każdy Rewers. Udekoruj Rewersy z kremem owocami. Na koniec możesz posypać je wiórkami startej czekolady i skropić miodem.
Składniki
- 1 opakowanie Rewersów Oryginalnych Lajkonik 95 g
- 200 g białej czekolady (ewentualnie jeszcze ¼ tabliczki lub 1 pasek czekolady startej, do dekoracji)
- 375 g serka mascarpone (w temp. pokojowej)
- 250 g śmietanki kremówki 36% (zimnej)
- 1/4 szklanki cukru pudru
- 150 g jeżyn, malin, borówek lub innych drobnych owoców
- miód