Ta strona używa plików cookies w celu analizy ruchu w serwisie. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookies odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki. Klikając przycisk „OK” potwierdzasz, że ustawienia przeglądarki są zgodne z Twoimi preferencjami.
CHRUPIĄCA SAŁATKA WIOSENNA W SŁOIKU
Pomysłowo znaczy pysznie! Swoją ulubioną sałatkę skomponuj w słoiku i zabierz w drogę. Dzięki dodatkowi Precelków Lajkonik będzie wspaniale chrupać, a ich słony smak znakomicie podkreśli aromat warzyw.
CHRUPIĄCA SAŁATKA WIOSENNA W SŁOIKU
Przygotowanie
Do słoików składniki sałatki wkładaj warstwami: pokrojony w kostkę ogórek, kukurydza, pokrojone pomidorki, jedna łyżka orzeszków piniowych, ser feta pokrojony w kostkę, kilka lub kilkanaście Precelków Lajkonik. Całość dopełnij roszponką.
Ząbek czosnku wyciśnij w prasce. Szczypiorek posiekaj. Wszystkie składniki sosu wymieszaj. Przypraw pieprzem i solą do smaku.
Sałatkę połącz z sosem bezpośrednio przed podaniem: wlej sos do słoika, zakręć słoik i wstrząśnij.
Składniki
SAŁATKA:
Kilkanaście precelków
1 zielony ogórek
1/2 puszki kukurydzy (odsączonej)
150 g pomidorków koktajlowych
1/2 opakowania serka feta
50 g orzeszków piniowych (można zastąpić pestkami dyni)
200 g roszponki (można zastąpić inną rozdrobnioną sałatą)
SOS:
Jogurt naturalny
1 ząbek czosnku
1/2 pęczka szczypiorku
Pieprz i sól
Produkt w przepisie
Precelki
Co powiesz na...
Pozostałe przepisy