BAŁWANKI

BAŁWANKI
Przygotowanie

Połącz 720 g płatków kokosowych z mlekiem skondensowanym, dokładnie mieszając, aż składniki się połączą.  Z masy uformuj kulki, a następnie obtocz je w pozostałych 120 g płatków kokosowych.

Rozpuść białą czekoladę w kąpieli wodnej, a następnie nałóż ją na brzegi dwóch kulek, aby połączyć je ze sobą i stworzyć bałwanka.

Przekrój paluszki na pół i wbij je w bałwanki, tworząc ręce.

Użyj czekoladowego i pomarańczowego pisaka, aby stworzyć oczy i nos bałwanków.

Smacznego!

PS Jeżeli nie możesz znaleźć jadalnych pisaków, do białej czekolady dodaj pomarańczowy barwnik spożywczy, a czekoladowy zastąp mleczną czekoladą 😉

 

Składniki

Paluszki Klasyczne Lajkonik
720 g + 120 g płatków kokosowych
240 g mleka skondensowanego
Biała czekolada
Czekoladowy i pomarańczowy pisak
Produkt w przepisie Paluszki Klasyczne

Ta strona używa plików cookies w celu analizy ruchu w serwisie. Akceptacja lub brak zgody na wykorzystywanie plików cookies odbywa się za pomocą ustawień przeglądarki. Klikając przycisk „OK” potwierdzasz, że ustawienia przeglądarki są zgodne z Twoimi preferencjami.

Więcej