Zrównoważony rozwój

Dobra informacja ma decydujące znaczenie także dla zrównoważonego odżywiania.

Trend zdrowego i zrównoważonego odżywiania wpływa dzisiaj na zachowanie wielu konsumentów. Czy jest w nim miejsce na chrupanie paluszków lub krakersów?

Dla zrównoważonego odżywiania kluczowe znaczenie ma odpowiednia informacja o wartościach odżywczych produktów. Dlatego na wszystkich opakowaniach i na stronie internetowej Lajkonika konsumenci znajdą szczegółowe dane o naszych produktach.

W ten sposób każdy konsument może podjąć decyzję o spożyciu, odpowiadającą jego indywidualnym nawykom żywieniowym.

Starannie wyselekcjonowane surowce stanowią podstawę dla produktów Lajkonika. Oprócz popularnych klasycznych słonych przekąsek konsument odnajdzie w naszej ofercie także paluszki pełnoziarniste czy paluszki ze zmniejszoną ilością soli.

Udokumentowana gwarancja jakości

Nasza produkcja spełnia najwyższe standardy z zakresu zapewnienia jakości i ściśle stosuje się do ustawowych wymogów oraz zasad „dobrych praktyk produkcyjnych“.

Bezpieczeństwo naszych produktów oraz ich trwałość i jakość stale optymalizujemy poprzez ciągły rozwój technologiczny. Cały proces produkcyjny podlega cyklicznym kontrolom jakości ze strony naszych wewnętrznych laboratoriów, a także jest regularnie weryfikowany przez zewnętrznych audytorów.

Produkujemy wyroby o udokumentowanej jakości: nasze zakłady są certyfikowane według International Food Standard (IFS) i British Retail Consortium (BRC). Lajkonik posiada również certyfikat Systemu Zarządzania Jakością ISO 9001.

Ważnym elementem działań firmy Lajkonik w kształtowaniu zrównoważonej konsumpcji jest wykorzystanie w procesie produkcyjnym technologii i programów, dzięki którym sukcesywnie zmniejszane są zarówno zużycie energii jak i emisja odpadów.