Tradycja wypieku

Wszystkie przekąski Lajkonik wypiekane są w oparciu o trzy złote zasady:

Składniki najwyższej jakości

W trosce o konsumentów produkty marki Lajkonik są wypiekane w oparciu o starannie dobrane składniki najwyższej jakości.

Polska tradycja wypieku

Pielęgnujemy ją już od wielu lat. Doświadczenie w wypiekaniu paluszków, precelków i krakersów sprawia, że konsumenci  mogą zawsze liczyć na produkt zgodny z ich upodobaniami.

Oryginalna receptura

Nasze produkty są wypiekane według tradycyjnej receptury, bez użycia sztucznych barwników i konserwantów.

Dzięki unikalnej technologii wypieku nasze paluszki, krakersy, precelki na długo zachowują swój smak, pozostają świeże, kruche i chrupiące.

Nr 1 w Polsce

Tradycja wypieku pielęgnowana przez nas od lat zaowocowała uznaniem konsumentów. Dlatego nasze paluszki, krakersy, precelki i talarki możemy z dumą nazwać numerem 1 w Polsce*.

Lajkonik to marka znana i rozpoznawana przez 98% konsumentów**, obecna w co drugim domu w Polsce***.

Lajkonik to również marka innowacyjna – regularnie wprowadzamy na rynek nowe produkty, zapewniając wszystkim pokoleniom idealną przekąskę na każdą okazję.

* Producent Lajkonik Snacks Sp. z o.o. za Nielsen – Panel Handlu Detalicznego, Cała Polska (jako suma rynków: Hipermarketów; Supermarketów bez Dyskontów; Dyskontów; Dużych, Średnich i Małych Sklepów Spożywczych; Sklepów Winno-Cukierniczych), sprzedaż wartościowa w skumulowanym okresie I-XII 2014 w kategorii Słone Przekąski, segment Paluszki, segment Precle, segment Talarki oraz z wyłączeniem marek własnych sieci handlowych segment Krakersy

**  IQS Quant Group, Pieczywo słone badanie tracking’owe, N=200, Konsumenci słonych wypieków, 2014

***GfK Consumer Panel Services, Panel Gospodarstw Domowych, N=8000 GD, 2014